(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
- تعریف مسئله مورد پژوهش :
نماز یک نیاز حقیقی و ضروری انسان است و به میزان ضرورتی كه برای فرد و اجتماع دارد دارای فایده ها و آثار نیكوی فردی و جمعی است و به همان نسبت كه وجود آن منشأ بركات و خیرات است فقدان آن زیانبار است در آیات قرآنی و روایات اسلامی هم بسیاری از فواید و آثار نیكوی آن مذكور است و هم زیانهای فردی و جمعی ناشی از ترك آن آمده است. نماز حقیقی موجب نجات كلی و همه جانبه است انسان را از آفتها و آسیب ها و فرجام های ناگوار رها می سازد و باب رحمت یزدان را به رویش می گشاید. نماز دیوار بلندی در برابر شیطانهاست و فرد و جامعه نمازگزار را از حمله و آسیب آنان نگاه می دارد این دژ استوار برای آنان بیم آور و نگرانیزا است لیكن تضییع و تخریب دیوار نماز فرو ریختن این حصن حصین شیاطین را امیدوار و گستاخ می سازد و جرأت می دهد كه بر اهل نماز یورش برند نماز مصداقی از مصادیق (حبل الله) است و تا وقتی كه مسلمانان به ریسمان خدا چنگ زنند متفق و متحدند و از بلای تفرقه در امان می مانند همچنان كه نماز ایجاد تواضع و وحدت می كند ترك نماز زمینه ساز تعصب و تفرقه می شود.
نماز ناب نمازی است كه با بالاترین درجه از عشق و معرفت و بیشترین خشوع و حضور خوانده شود نمازی كه در آن خاطر نمازگزار آنی غافل از خدا و معطوف به دنیا نشود البته این نماز مخصوص انبیاء اوصیاست و مقام والایشان مرهون همین نماز آنان است.[1]
بحث از علل و عوامل بدان خاطر مطرح است كه اگر از ریشه و اساس سردربیاوریم در آن زمینه نمی توانیم اقدامی سازنده داشته باشیم از جمله فساد و آلودگی را می توان به دلیل عدم تربیت صحیح، كمبودها و نارساییها، ضعف ایمان واخلاص، عدم پایبندی به یک مكتب پرجاذبه اعتقادی، عدم گرایش به نماز را نام برد از جملا ضررهای ناشی از عدم گرایش به نماز را می توان به صورت موارد زیر نام برد :
- خود را پیدا نكردن (من عرف نفسه فقد عرف ربه)
- خضوع و خشوع نداشتن
- نداشتن سكینه قلب و آرامش روان
- آسیب پذیر بودن در برابر تهاجم فرهنگی و تیرهای زهرآگین دشمنان اسلام
- آسیب پذیریهای فردی و اجتماعی
- نداشتن روحیه مسئولیت پذیری
- ورود به انحرافات اخلاقی و اختلالات رفتاری
- نداشتن تكیه گاه و سفینه نجات
- آلوده شدن به انواع گناهان و داشتن روح عصیانگری
- نیافتن مقصد و مقصود
- محصور شدن در دیوار آزمندیها و خودخواهیها و غرورها و از دست دادن ارزشهای اصیل و هزاران مورد دیگر می توان اشاره كرد.
- فرضیات :
- رابطه معنا داری بین نماز و بی اطلاعی افراد در عدم گرایش آنان به نماز وجود دارد.
- رابطه معنا داری بین نماز و برنامه های رسانه های گروهی بخصوص تلویزیون علاقه به خواندن نماز را در افراد ایجاد می كند.
- رابطه معنا داری بین نماز و سست بودن پایه های مذهبی خانواده در عدم گرایش افراد به نماز وجود دارد.
- رابطه معنا داری بین نماز و شیوه های تربیتی مناسب در ترغیب افراد به نماز وجود دارد.
- رابطه معنا داری بین نماز و میزان گرایش فطری مردم به نماز وجود دارد.
- هدف تحقیق :
- بررسی بعد عرفانی نماز و اینكه نماز كاملترین پاسخ به عالیترین نیاز انسان می باشد.
- بررسی ابعاد روحانی نماز و بهتر شناختن نمازهای واجب و مستحب
- بررسی اینكه تنها پلی كه انسان می تواند با خدا بیشتر ارتباط برقرار كند و رازهای درون خود را بیان كند نماز است.
- بررسی اینكه تنها در برجسته در نزد خداوند كه در همه حال نگهبان و عطر جانبخش زندگی می باشد نماز است.
- بررسی نماز و اینكه افرادی كه این فریضه الهی را عمل می كنند از روی عادت و تكرار نیست بلكه پی بردن به روح عرفانی و ذاتی نماز می باشد.
بررسی اینكه با گسترش كار تحقیق در امر نماز مردم راه صلات را كه راه حسنات و صالحات و طریق هدایت است بیابند ومنكر گریز و معروف طلب شوند اگر مردم نماز حقیقی و نه تقلیدی را در جامعه اقامه كنند نه تنها به سوی نماز كه خیر العمل است خواهند شتافت بلكه به سوی تمام خیرات و معروفات حركت خواهند كرد.
و نه تنها فساد ریشه كن خواهد شد بلكه اصلاحات كیفی در همه زمینه ها به سرعت به پیش خواهد رفت و با انقلابی پویا و فراگیر الهی شدن جامعه آغاز و طلیعه قسط آشكار خواهد شد.
تدبر و تحقیق در قرآن و نماز بر همه لازم است و نماز خلاصه و عصاره قرآن و باب ورودی برای گلگشت در گلستان آن و كوچ كردن از هیچ به سوی همه چیز است.
تا زمانی كه تحقیق در نماز، سرآغاز قرآن پژوهی و شناخت جهان، انسان و سیستم حكومت و مدیریت مبتنی بر فطرت قرار نگیرد، امت اسلامی حركت حیات بخش خود را شروع نخواهد كرد.
- ضرورت تحقیق :
تربیت و اداره هدایت جریان رشد و مقصد نهایی آن رساندن به مقام عبودیت خالص است تربیت سهلی است ممتنع و آسانی است به غایت دشوار، بسیاری از انسانها خود را در مسیر آن قرار می دهند ولی گروهی اندك در این راه موفق می شوند اهمیت تربیت را به اهمیت مرگ و حیات فرد با جامعه تشبیه كرده اند و از دیدی حاصل آن را می توان به استقامت انسان وحیوان ذكر كرد حال می توان به نقش مهم نماز در تربیت انسان پی برد چرا كه نماز پرچم عبادات و سرود وارستگی و آزادگی است و در میان احكام الهی فرایض مذهبی و آداب و تربیت مسلمانی نماز از رفیع ترین جایگاه برخوردار است باید دید كه چه عواملی باعث دوری بعضی از افراد به نماز می گردد.
- محدودیتها و مشكلات تحقیق :
خوشبختانه مشكل و محدودیتی در امر اجرای این تحقیق وجود نداشت.
- نماز شناسی جلد دوم- حسن راشدی- ستاد اقامه نماز- صفحه 80
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فرم در حال بارگذاری ...