وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری:بررسی قابلیت اعتماد و مربوط بودن ارزش های گزارش شده سرقفلی و دارایی های نامشهود

 
تاریخ: 08-11-99
نویسنده: نویسنده محمدی
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری:بررسی قابلیت اعتماد و مربوط بودن ارزش های گزارش شده سرقفلی و دارایی های نامشهود


در این فصل بطور مختصر به کلیات تحقیق شامل؛ بیان مسئله، اهداف، اهمیت، مدل تحلیلی، چارچوب نظری، فرضیات، دوره زمانی، قلمروها و در نهایت تعریف واژگان کلیدی تحقیق پرداخته خواهد شد.
2-1) تاریخچه مطالعاتی
تحقیقات داخلی

كرمی و عمرانی (1389)در پژوهشی كه آقایان كرمی و عمرانی تحت عنوان ” تأثیر چرخه عمر شركت بر میزان مربوط بودن معیارهای ریسك و عملكرد” انجام داده اند به بررسی تأثیر چرخه عمر شركت بر میزان مربوط بودن معیارهای ریسك و عملكرد پرداخته اند. در این تحقیق، بازده سهام به عنوان متغیر وابسته و معیارهای ریسك و عملكرد به عنوان متغیرهای توضیحی در نظر گرفته شده تا میزان مربوط بودن معیارهای مزبور با در نظرگرفتن متغیر تعدیل كننده چرخه عمر شركت بررسی گردد. نخست نمونه آماری با بهره گرفتن از متغیرهای رشد فروش، نسبت سود تقسیمی و مخارج سرمایه ای به شركت های در مرحله رشد، بلوغ و افول تفكیک شده، سپس با بهره گرفتن از معادلات رگرسیونی چند متغیره و آزمون آماری وونگ فرضیات تحقیق بررسی شده اند. نتایج حاصل از بررسی 518 سال – شركت طی سال های 1380 الی 1386 نشان می دهد كه میزان مربوط بودن معیارهای ریسك و عملكرد و نیز توان توضیحی افزاینده معیارهای ریسك در مراحل مختلف چرخه عمر(رشد، بلوغ، افول) تفاوت معناداری با یكدیگر دارند. نتایج حاصل از آزمون آماری وونگ نشان می دهد كه توان توضیحی افزاینده معیارهای ریسك در مرحله رشد، دارای بیشترین مقدار و در مرحله بلوغ دارای كمترین مقدار است.

 

پروژه دانشگاهی

 

بایزیدی و جبارزاده كنگرلوئی (1388) در پژوهشی كه آقایان بایزیدی و جبارزاده كنگرلوئی تحت عنوان “بررسی و مقایسه قدرت توضیح دهندگی ارزش افزوده اقتصادی، درآمد پسماند و رشد غیر عادی سود در تعیین ارزش بازار سهام شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران” انجام داده اند مدل ارزیابی درآمد پسماند، ارزش بازار شركت را تابعی از سود و ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام در روش حسابداری شمول كلی و مدل رشد غیر عادی سود، ارزش بازار شركت را تابعی از میزان سود غیر عادی در هر دوره می داند در حالی كه مدل ارزش افزوده اقتصادی، ارزش شركت را بر اساس سود عملیاتی خالص پس از كسر هزینه های تأمین مالی (از طریق بدهی یا حقوق صاحبان سهام) در روش حسابداری متعارف محاسبه می كند. در این پژوهش، تعداد 115 شركت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دورهء زمانی 86-82 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از داده های تلفیقی استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد كه بین قدرت توضیحی این مدلها در تعیین ارزش شركتها در حالت كلی تفاوت معنی داری وجود ندارد و تقریباً در تمامی موارد، مدل ارزیابی درآمد پسماند نسبت به مدل ارزش افزوده اقتصادی و همچنین مدل ارزش افزوده اقتصادی نسبت به مدل رشد غیر عادی سود در تعیین ارزش شركتها دارای قدرت توضیحی نسبی بالاتری است
سعیدی و قادری (1386)در پژوهشی كه آقایان سعیدی و قادری تحت عنوان ” بررسی مربوط بودن سود حسابداری، ارزش دفتری گردش وجوه نقد عملیاتی و سرمایه گذاری در مدل های ارزشیابی مبتنی بر قیمت” انجام داده اند به بررسی توان پیش بینی کنندگی ارزش دفتری، سود خالص، گردش وجوه نقد عملیاتی و سرمایه گذاری به عنوان نماینده اطلاعات حسابداری در رابطه با ارزش بازار شرکتها پرداخته اند. یافته های تحقیق نشان می دهد که ارزش دفتری و سود حسابداری اقلامی مربوط تر هستند و وارد نمودن گردش وجوه نقد (عملیاتی و سرمایه گذاری )در قدرت توضیح دهندگی مدلها افزایش معنی داری ایجاد نمی کند.
تحقیقات خارجی
هالتسن و واتز[1] ( 2009)در پژوهشی كه هالتسن و واتز   تحت عنوان ” ارتباط بین ارزش و قابلیت اطمینان دارایی های نامشهود: قبل و بعد از IFRS ” انجام داده اند، ارزش های گزارش شده دارایی های نامشهود را قبل و بعد از IFRS در سالهای 2001 تا 2008 در شركتهای كشور استرالیا مورد بررسی قرار داده اند.
آنها به این نتیجه رسیده اند که پس از تصویباستانداردهای حسابداری ارزش های گزارش شده دارایی های نامشهود بسیاری از شرکت تغییر کرده است. همچین قابلیت اطمینان دارایی های نامشهود تاثیر قابل توجهی از ارزش های گزارش شده دارد.
تامپسون و دنیس[2] )2003)در پژوهشی كه رابرت و دنیس تحت عنوان ” شواهدی در ارتباط با مربوط بودن اقلام تعهدی یا جریان های وجه نقد: موضوع استهلاك ” انجام داده اند، برای یافتن شواهدی جهت تایید این موضوع، آنان به مقایسه قدرت تفسیر سود محاسبه شده بر مبنای حسابداری تعهدی اموال، ماشین آلات و تجهیزات و سود محاسبه شده بر مبنای حسابداری نقدی اموال، ماشین آلات و تجهیزات با یكدیگر پرداخته اند، تا بدانند كه كدام یک از آنها بهتر می تواند سودهای آتی مجموعه بزرگی از شركت های تولیدی را تفسیر كنند. آنان دریافتند كه سود محاسبه شده از طریق منظور نمودن مخارج سرمایه ای به حساب هزینه دوره، بخش كمتری از انحرافات قیمت سهام را می تواند توضیح دهد و قدرت تفسیر سود محاسبه شده توسط روش استهلاك بیشتر است. این نتیجه حتی برای شركت هایی كه از یک الگوی منظم سالانه برای مخارج سرمایه ای استفاده می كنند نیز صدق می كند.


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری : بررسی دلایل تغییرات حسابرسان مستقل و بازرس قانونی در شرکت های پذیرفته شده در بورسپایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری:بررسی رابطه بین فرهنگ و میزان اشتباهات حسابداری کشف شده توسط حسابرسان »
 
مداحی های محرم